betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  sidewa on Sat 08 Dec 2012, 09:00

salam kongkorongok gan.. ane dari sukabumi.
begini.. saya punya pacek bagus.. tulangan bagus F1. tapi ane punya bikang.. kurang bagus tulangan nya...

pertanyaan nya.. jika ayam jantan yg serba bagus di kawin kan dengan bikang tulangan kurang bagus.. apakah anak nya bisa bagus seperti bapaknya?
Surprised

sidewa
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 67
Join date : 08.12.12
Lokasi : bojonggenteng farm, parungkuda, sukabumi

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  Kembangsawit on Sat 08 Dec 2012, 09:19

sidewa wrote:salam kongkorongok gan.. ane dari sukabumi.
begini.. saya punya pacek bagus.. tulangan bagus F1. tapi ane punya bikang.. kurang bagus tulangan nya...

pertanyaan nya.. jika ayam jantan yg serba bagus di kawin kan dengan bikang tulangan kurang bagus.. apakah anak nya bisa bagus seperti bapaknya?
Surprised


saran saya...cari saja segera bikang nu bahenol geulis pisan, ulah dianggo nu bikang goreng tea..bilih ripuh nu urus katurunannya engke nu nyesel...sorry kang.
mun rek asuh katurunan nu jawara, pacek geus aralus kitu lebar atuh bikangna goreng, dadosna kie wae...ceuk cari wae segera bikang nu aralus pisan pasti mantap katurunan pacek jeung bikang na.

Kembangsawit
Premium member
Premium member

Jumlah posting : 3818
Join date : 29.10.12
Age : 34
Lokasi : Madiun

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  sidewa on Sat 08 Dec 2012, 09:53

Kembangsawit wrote:
sidewa wrote:salam kongkorongok gan.. ane dari sukabumi.
begini.. saya punya pacek bagus.. tulangan bagus F1. tapi ane punya bikang.. kurang bagus tulangan nya...

pertanyaan nya.. jika ayam jantan yg serba bagus di kawin kan dengan bikang tulangan kurang bagus.. apakah anak nya bisa bagus seperti bapaknya?
Surprised


saran saya...cari saja segera bikang nu bahenol geulis pisan, ulah dianggo nu bikang goreng tea..bilih ripuh nu urus katurunannya engke nu nyesel...sorry kang.
mun rek asuh katurunan nu jawara, pacek geus aralus kitu lebar atuh bikangna goreng, dadosna kie wae...ceuk cari wae segera bikang nu aralus pisan pasti mantap katurunan pacek jeung bikang na.

hatur nuhun sarana kang.. tapi udah cari cari sih nu alus teh bikangna kalah lewih mahal tibatan jago ning.. nembe gaduh dua bikang teh.. ari anu hiji abege keneh Very Happy
lokasi di mana ? sugan we bisa nganjang ka kandang ci om didinya.. Surprised

sidewa
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 67
Join date : 08.12.12
Lokasi : bojonggenteng farm, parungkuda, sukabumi

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  Kembangsawit on Sat 08 Dec 2012, 10:05

sidewa wrote:
Kembangsawit wrote:
sidewa wrote:salam kongkorongok gan.. ane dari sukabumi.
begini.. saya punya pacek bagus.. tulangan bagus F1. tapi ane punya bikang.. kurang bagus tulangan nya...

pertanyaan nya.. jika ayam jantan yg serba bagus di kawin kan dengan bikang tulangan kurang bagus.. apakah anak nya bisa bagus seperti bapaknya?
Surprised


saran saya...cari saja segera bikang nu bahenol geulis pisan, ulah dianggo nu bikang goreng tea..bilih ripuh nu urus katurunannya engke nu nyesel...sorry kang.
mun rek asuh katurunan nu jawara, pacek geus aralus kitu lebar atuh bikangna goreng, dadosna kie wae...ceuk cari wae segera bikang nu aralus pisan pasti mantap katurunan pacek jeung bikang na.




hatur nuhun sarana kang.. tapi udah cari cari sih nu alus teh bikangna kalah lewih mahal tibatan jago ning.. nembe gaduh dua bikang teh.. ari anu hiji abege keneh Very Happy
lokasi di mana ? sugan we bisa nganjang ka kandang ci om didinya.. Surprised


urang di madiun tebih atuh nu sukabumi mah...he2... nuhun rek deduluran di papaji...diantosan kabar katurunan ayam2na...tempel atuh gambar jeung video mun aya...

Kembangsawit
Premium member
Premium member

Jumlah posting : 3818
Join date : 29.10.12
Age : 34
Lokasi : Madiun

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  paracetamol on Sat 08 Dec 2012, 10:26

Bisa aja tp biasanya gak merata.

paracetamol
Jendral
Jendral

Jumlah posting : 1325
Join date : 23.01.12
Lokasi : west borneo

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  sidewa on Sat 08 Dec 2012, 10:42

Kembangsawit wrote:
sidewa wrote:
Kembangsawit wrote:
sidewa wrote:salam kongkorongok gan.. ane dari sukabumi.
begini.. saya punya pacek bagus.. tulangan bagus F1. tapi ane punya bikang.. kurang bagus tulangan nya...

pertanyaan nya.. jika ayam jantan yg serba bagus di kawin kan dengan bikang tulangan kurang bagus.. apakah anak nya bisa bagus seperti bapaknya?
Surprised


saran saya...cari saja segera bikang nu bahenol geulis pisan, ulah dianggo nu bikang goreng tea..bilih ripuh nu urus katurunannya engke nu nyesel...sorry kang.
mun rek asuh katurunan nu jawara, pacek geus aralus kitu lebar atuh bikangna goreng, dadosna kie wae...ceuk cari wae segera bikang nu aralus pisan pasti mantap katurunan pacek jeung bikang na.




hatur nuhun sarana kang.. tapi udah cari cari sih nu alus teh bikangna kalah lewih mahal tibatan jago ning.. nembe gaduh dua bikang teh.. ari anu hiji abege keneh Very Happy
lokasi di mana ? sugan we bisa nganjang ka kandang ci om didinya.. Surprised


urang di madiun tebih atuh nu sukabumi mah...he2... nuhun rek deduluran di papaji...diantosan kabar katurunan ayam2na...tempel atuh gambar jeung video mun aya...
nya hatur nuhun attu...
maklum om newbie yeuh.. online na oge dina hp. nika ngaguhud loading na oge.. :-D

sidewa
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 67
Join date : 08.12.12
Lokasi : bojonggenteng farm, parungkuda, sukabumi

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  simkuring-adit on Sat 08 Dec 2012, 14:04

paracetamol wrote:Bisa aja tp biasanya gak merata.

i do agree... Very Happy Very Happy
pengalaman kami ge sami,,jago tulang kokoh silang babon tulang tipis, anakannya banyak yang tulang tipis juga,,mungkin kebetulan untuk kasus yang saya alami yang resesif dari parental betinannya bukan dari jagonya...intinya tergantung yang resesif yang jago atw betinannya?! Smile
saran ti simkuring mah,,mangga we cobian heula,da hasilna mah tos aya nu nangtoskeun nu di Luhur.. Very Happy Very Happy Very Happy

simkuring-adit
Kapten
Kapten

Jumlah posting : 216
Join date : 29.08.12
Age : 31
Lokasi : majalengka

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  Kembangsawit on Sat 08 Dec 2012, 14:12

simkuring-adit wrote:
paracetamol wrote:Bisa aja tp biasanya gak merata.

i do agree... Very Happy Very Happy
pengalaman kami ge sami,,jago tulang kokoh silang babon tulang tipis, anakannya banyak yang tulang tipis juga,,mungkin kebetulan untuk kasus yang saya alami yang resesif dari parental betinannya bukan dari jagonya...intinya tergantung yang resesif yang jago atw betinannya?! Smile
saran ti simkuring mah,,mangga we cobian heula,da hasilna mah tos aya nu nangtoskeun nu di Luhur.. Very Happy Very Happy Very Happy




kasusna pan bilih aya pilihan lain. anu geus jelas mah. lebar atuh hasilna teh loba nu teu jadi..mun arek ternakan nu aralus mah kudu klop sajatina pacekan jeung indungna...eta mah pikiran simple wae.
kie pacek aralus jeung indung nu aralus pisan prosentase unggul leuwih bisa dihasilkeun tinimbang salah hiji biangna goreng dados pararuguh mun rek diseleksina..
piss guyub rukun

Kembangsawit
Premium member
Premium member

Jumlah posting : 3818
Join date : 29.10.12
Age : 34
Lokasi : Madiun

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  sidewa on Sat 08 Dec 2012, 15:08

Kembangsawit wrote:
simkuring-adit wrote:
paracetamol wrote:Bisa aja tp biasanya gak merata.

i do agree... Very Happy Very Happy
pengalaman kami ge sami,,jago tulang kokoh silang babon tulang tipis, anakannya banyak yang tulang tipis juga,,mungkin kebetulan untuk kasus yang saya alami yang resesif dari parental betinannya bukan dari jagonya...intinya tergantung yang resesif yang jago atw betinannya?! Smile
saran ti simkuring mah,,mangga we cobian heula,da hasilna mah tos aya nu nangtoskeun nu di Luhur.. Very Happy Very Happy Very Happy




kasusna pan bilih aya pilihan lain. anu geus jelas mah. lebar atuh hasilna teh loba nu teu jadi..mun arek ternakan nu aralus mah kudu klop sajatina pacekan jeung indungna...eta mah pikiran simple wae.
kie pacek aralus jeung indung nu aralus pisan prosentase unggul leuwih bisa dihasilkeun tinimbang salah hiji biangna goreng dados pararuguh mun rek diseleksina..
piss guyub rukun
hatur nuhun info na para master.. tos menang biyeu informasi bikang teh aya di daerah depok.. harga na 2,5 jt saurna.. saurna mah karak ngendog 3x. tulangan bagus.. warna bulu na teu hideng tapi semu koneng. hayam na jenis birma saurna.. kira kira cocok teu lamun di cross breed jeung jago F1? menurut informasi mah biang cetak snah sanes biang unggulan.. nyuhunken penjelasana mending meser jenis cetak atau biang unggul wa? cheers

sidewa
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 67
Join date : 08.12.12
Lokasi : bojonggenteng farm, parungkuda, sukabumi

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  cay on Sat 08 Dec 2012, 19:19

X_X X_X‎​.•*˚*•.Hä Ðέê♓.•*˚*•.X_XX_X
Ada yang bisa bantu terjemahin?
Maap kang, abdi ente ngertos artina
ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ. Salam kenal kang...mohon maap kalo kurang berkenan
Tapi bener...sy Ǧ̩̥ɑ̤̥̈̊ĸ paham..

cay
moderator
moderator

Jumlah posting : 3975
Join date : 08.11.11
Lokasi : depok PIN BB: 51CC3639

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  Administrator on Sat 08 Dec 2012, 21:54

Tulangan jelek itu yg bagaimana? Kita harus pandai menilai apakah krn faktor genetik atau krn faktor kurang rawatan.
Kalau proporsinya jelek (pendek, bongkok) ini krn faktor genetik.
Tapi kalau cuma sekedar kurang tebal (proporsi masih bagus) anak2nya masih bisa di bantu dgn makanan yg bergizi.

Administrator
Admin
Admin

Jumlah posting : 6448
Join date : 15.08.08

http://papaji.forumotion.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  nagageni212 on Sat 08 Dec 2012, 22:12

cay wrote:X_X X_X‎​.•*˚*•.Hä Ðέê♓.•*˚*•.X_XX_X
Ada yang bisa bantu terjemahin?
Maap kang, abdi ente ngertos artina
ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ. Salam kenal kang...mohon maap kalo kurang berkenan
Tapi bener...sy Ǧ̩̥ɑ̤̥̈̊ĸ paham..

sama gan ane juga ga ngerti lol! lol! lol! lol! lol!

nagageni212
Kolonel
Kolonel

Jumlah posting : 748
Join date : 12.11.12
Lokasi : pengiriman alat berat dan mobil

http://www.arthatrans lintasbuana.co.id

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  simkuring-adit on Sun 09 Dec 2012, 05:27

Kembangsawit wrote:
simkuring-adit wrote:
paracetamol wrote:Bisa aja tp biasanya gak merata.

i do agree... Very Happy Very Happy
pengalaman kami ge sami,,jago tulang kokoh silang babon tulang tipis, anakannya banyak yang tulang tipis juga,,mungkin kebetulan untuk kasus yang saya alami yang resesif dari parental betinannya bukan dari jagonya...intinya tergantung yang resesif yang jago atw betinannya?! Smile
saran ti simkuring mah,,mangga we cobian heula,da hasilna mah tos aya nu nangtoskeun nu di Luhur.. Very Happy Very Happy Very Happy




kasusna pan bilih aya pilihan lain. anu geus jelas mah. lebar atuh hasilna teh loba nu teu jadi..mun arek ternakan nu aralus mah kudu klop sajatina pacekan jeung indungna...eta mah pikiran simple wae.
kie pacek aralus jeung indung nu aralus pisan prosentase unggul leuwih bisa dihasilkeun tinimbang salah hiji biangna goreng dados pararuguh mun rek diseleksina..
piss guyub rukun

tangtos mas rizal,,langkung saena mah gentos babon nu super sakalian..tapi etamah tergantung kang sidewa bade gentos babon atanapi henteu,,disesuaikan dengan kemampuan lah pokonamah Smile ..da abdi mah ngajawab teh simpel wae sesuai sareng pengalaman,,sareng disesuaikan sareng pertanyaan kang sidewa na yeuh geura urang tingali nya... Very Happy Very Happy Very Happy

sidewa wrote:pertanyaan nya.. jika ayam jantan yg serba bagus di kawin kan dengan bikang tulangan kurang bagus.. apakah anak nya bisa bagus seperti bapaknya?
Surprised

mohon maaf senior yang lainnya yang kurang mengerti bahasa sunda,,intinya YBS menanyakan hasil silangan jago tulang kokoh dengan babon tulang tipis...
salam guyub.. Very Happy Very Happy Very Happy

simkuring-adit
Kapten
Kapten

Jumlah posting : 216
Join date : 29.08.12
Age : 31
Lokasi : majalengka

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  sidewa on Sun 09 Dec 2012, 07:39

simkuring-adit wrote:
Kembangsawit wrote:
simkuring-adit wrote:
paracetamol wrote:Bisa aja tp biasanya gak merata.

i do agree... Very Happy Very Happy
pengalaman kami ge sami,,jago tulang kokoh silang babon tulang tipis, anakannya banyak yang tulang tipis juga,,mungkin kebetulan untuk kasus yang saya alami yang resesif dari parental betinannya bukan dari jagonya...intinya tergantung yang resesif yang jago atw betinannya?! Smile
saran ti simkuring mah,,mangga we cobian heula,da hasilna mah tos aya nu nangtoskeun nu di Luhur.. Very Happy Very Happy Very Happy




kasusna pan bilih aya pilihan lain. anu geus jelas mah. lebar atuh hasilna teh loba nu teu jadi..mun arek ternakan nu aralus mah kudu klop sajatina pacekan jeung indungna...eta mah pikiran simple wae.
kie pacek aralus jeung indung nu aralus pisan prosentase unggul leuwih bisa dihasilkeun tinimbang salah hiji biangna goreng dados pararuguh mun rek diseleksina..
piss guyub rukun

tangtos mas rizal,,langkung saena mah gentos babon nu super sakalian..tapi etamah tergantung kang sidewa bade gentos babon atanapi henteu,,disesuaikan dengan kemampuan lah pokonamah Smile ..da abdi mah ngajawab teh simpel wae sesuai sareng pengalaman,,sareng disesuaikan sareng pertanyaan kang sidewa na yeuh geura urang tingali nya... Very Happy Very Happy Very Happy

sidewa wrote:pertanyaan nya.. jika ayam jantan yg serba bagus di kawin kan dengan bikang tulangan kurang bagus.. apakah anak nya bisa bagus seperti bapaknya?
Surprised

mohon maaf senior yang lainnya yang kurang mengerti bahasa sunda,,intinya YBS menanyakan hasil silangan jago tulang kokoh dengan babon tulang tipis...
salam guyub.. Very Happy Very Happy Very Happy
nakasih kang atas masukan nya.. udah dapat kemarin informasi dari temen.. katanga ada biang.. bukan ayam bangkok.. tapi ayam birma yg telor nya ijo.. cocok apa tidak ya jika di cross breeding dengan ayam bangkok.. maaf newbie nih banyak nanya..

sidewa
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 67
Join date : 08.12.12
Lokasi : bojonggenteng farm, parungkuda, sukabumi

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  NUR WAKHID on Sun 09 Dec 2012, 14:44

sidewa wrote:
nakasih kang atas masukan nya.. udah dapat kemarin informasi dari temen.. katanga ada biang.. bukan ayam bangkok.. tapi ayam birma yg telor nya ijo.. cocok apa tidak ya jika di cross breeding dengan ayam bangkok.. maaf newbie nih banyak nanya..

masukkan dari Q, dah dilhat bakat n gaya ato type duelnya blum? asal ga bertentangan type,ayam atret ama ayam dorong banyak yang mengtakan gagal, trus biangnya bulu yang tebel mengkilat, kan cantik tu kaya sunsilk,haha.

NUR WAKHID
Kolonel
Kolonel

Jumlah posting : 676
Join date : 06.04.11
Age : 43
Lokasi : Bantul Yogyakarta

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  sidewa on Sun 09 Dec 2012, 15:10

NUR WAKHID wrote:
sidewa wrote:
nakasih kang atas masukan nya.. udah dapat kemarin informasi dari temen.. katanga ada biang.. bukan ayam bangkok.. tapi ayam birma yg telor nya ijo.. cocok apa tidak ya jika di cross breeding dengan ayam bangkok.. maaf newbie nih banyak nanya..

masukkan dari Q, dah dilhat bakat n gaya ato type duelnya blum? asal ga bertentangan type,ayam atret ama ayam dorong banyak yang mengtakan gagal, trus biangnya bulu yang tebel mengkilat, kan cantik tu kaya sunsilk,haha.
belum tahu tuh mas solah nya.. katanya bagus bisa mukul sambil muter.. dan balik kanan nha cepat langsung mukul.. dan sering nyangkul atau meranggal.. besok ayam nya di antar ke kandang katanya..

sidewa
Sersan
Sersan

Jumlah posting : 67
Join date : 08.12.12
Lokasi : bojonggenteng farm, parungkuda, sukabumi

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  simkuring-adit on Mon 10 Dec 2012, 08:28

NUR WAKHID wrote:masukkan dari Q, dah dilhat bakat n gaya ato type duelnya blum? asal ga bertentangan type,ayam atret ama ayam dorong banyak yang mengtakan gagal, trus biangnya bulu yang tebel mengkilat, kan cantik tu kaya sunsilk,haha.

ya betul,,sesuaikan dengan gaya tarung si jago pokonamah... Very Happy Very Happy Very Happy

simkuring-adit
Kapten
Kapten

Jumlah posting : 216
Join date : 29.08.12
Age : 31
Lokasi : majalengka

Kembali Ke Atas Go down

Re: betina tulangan jelek .. tapi anak nya bagus

Post  Sponsored content Today at 02:20


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik